ЦНТУ долучається до «Проектного офісу» українсько-корейського технопарку

Перспективи залучення науковців та лабораторій ЦНТУ в інноваційних проектах технопарку «Flight city 4.0» обговорювались під час візиту 11 січня до нашого університету представника Європейсько-азіатської асоціації бізнесу Квок Вон Шина, віцепрезидента компанії SafeUsDrone Хана Мін Су та групи керівників технопарку «Flight city 4.0» на чолі з Сергієм Неділько.

Нагадаємо, в 2017-18 роках Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу двічі відвідував ЦНТУ.

Восени 2017 року за сприянням Посольства Республіки Корея в Україні було укладено меморандум про наміри співпраці в освітній та науковій сферах між Центральноукраїнським національним технічним університетом та південнокорейським Національним університетом Чонбук.

Технопарк «Flight city 4.0» було створено в 2017 році на базі Льотної академії НАУ. Корейський виробник БПЛА SafeUsDrone став партнером технопарку та розглядав можливість виробництва на базі технопарку дронів.

Як зазначив ректор Центральноукраїнського національного технічного університету, професор Володимир Кропівний, гості отримали інформацію про наш університет та пропозиції про співробітництво. ЦНТУ має багатий досвід співпраці з європейськими закладами освіти, достатній досвід розробки та виконання європейських грантових програм (одна з таких програм: проект ЕРАЗМУС+, триває саме зараз). На думку ректора, цей досвід допоміг би налагодити творчі та наукові відносини з Кореєю, зокрема, через проекти технопарку «Flight city 4.0».

Як повідомив проректор з наукової роботи, професор Олександр Левченко, сьогодні ЦНТУ – ключовий університет Кіровоградської області, де здійснюються дослідження в галузі екології, в галузі технічних наук, аграрних наук, в галузі економіки, енергетики (у тому числі, відновлювальні джерела енергії), автоматизації, інформаційних технологій тощо.

Голова громадської спілки «Технопарк Flight сity 4.0» Сергій Неділько наголосив на тому, що корейський бізнес зацікавлений працювати в Україні та інвестувати у спільні проекти, перш за все, пов’язані із сільським господарством та застосуванням сучасних технологій. «Ми зробили попередній запит на тему, що саме гостей цікавить у вашому університеті? – говорить Сергій Неділько. – Їх цікавить усе: лабораторії, науковий потенціал, все, що має відношення до сільського господарства та сучасних технологій».

Для іноземних гостей було проведено презентацію ЦНТУ англійською мовою (в залі Вченої ради).

«Республіка Корея має сучасні технології, та ми хотіли б, щоб такі самі технології використовувались й в Україні, – говорить пан Квок Вон Шин. – Ми хотіли б знайти в Україні людей та організації, які також працюють у цій сфері та будуть зацікавлені у міжнародному співробітництві».

Спільну роботу сторони домовилися розпочати зі створення «Проектного офісу», який займатиметься реалізацією подальших проектів.

© 2024 KNTU