На крок ближче до NATO

Кіровоградським студентам розповіли про перспективи співпраці України з NATO та запросили молодь взяти участь у всеукраїнській інтернет-вікторині NATO-QUEST, головний приз якої – поїздка до Брюсселю у штаб-квартиру Північноатлантичного Альянсу чи до однієї з країни Альянсу. Презентація проекту NATO-QUEST у нашому місті відбулась на кафедрі міжнародної економіки Кіровоградського національного технічного університету.

Міністерство освіти і науки України одним з перших підписало Меморандум про співпрацю з Центром інформації та документації NATO, який, зокрема, передбачає проведення інформаційної кампанії щодо інтеграції України в Альянс. В серпні минулого року під патронатом Міністерства освіти і науки групою громадських організацій було створено вікторину «NATO-QUEST» – проект, що має на меті поширення інформації щодо відносин Україна-NATO. Періодично автор вікторини, президент Українсько-словацького центру партнерства Михайло Колібабчук, відвідує навчальні заклади України та знайомить студентську молодь з цим проектом. 14-го грудня настала черга Кіровограда. Михайло Колібабчук і радник Міністра освіти і науки Сергій Пархоменко зустрілись зі студентами Кіровоградського національного технічного університету, Кіровоградського державного педагогічного університету, Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету.

Гостей університету привітав перший проректор КНТУ, професор Володимир Кропівний. Володимир Миколайович зауважив, що в нашій області постійно проводяться акції на тему відносин України з NATO, але сьогоднішній захід – особливо актуальний, тому що саме зараз наша країна знаходиться на зламі своєї історії, прагнучи приєднатися до Європейської спільноти країн та Північноатлантичного Альянсу. На сьогодні іншого шляху в України немає.

Радник Міністра освіти і науки Сергій Пархоменко розповів про загальні сторони взаємодії України з NATO, про переваги та недоліки вступу України до Північноатлантичного Альянсу, про спільні військові навчання, про реформування української армії під стандарти NATO тощо, а також відповів на запитання студентів.

Далі Михайло Колібабчук провів презентацію «NATO-QUEST» (цей проект також називають соціальною мережею для прихильників NATO). Інтернет-вікторина була створена громадською організацією «Чорноморська бізнес ліга» за підтримки Центру інформації і документації NATO в Україні. Кожен зареєстрований учасник вікторини має можливість протягом 100 днів набирати бали за правильні відповідь на запитання, публікацію різноманітних тематичних текстових, фото-відеоматеріалів.

Переможці конкурсів матимуть змогу відвідати літній табір «Євроатлантік-2016» та отримають цінні призи, головний з яких – поїздка до штаб-квартири NATO в Брюсселі та на військові бази інших європейських країн Альянсу. Крім цього, автори найкращих дописів в блогах сайту «NATO-QUEST» та кращих матеріалів в регіональних ЗМІ також поїдуть до Брюсселю. Підведення підсумків вікторини відбудеться вже в 2016 році.

Всі подробиці – на сайті www.natoquest.org.

© 2024 KNTU