Міжнародна зацікавленість студентів ІТ-шників

Відділ міжнародних зв’язків ЦНТУ для студентів кафедри програмування та захисту інформації провів презентацію декількох варіантів для навчання або стажування за кордоном.
Представник цього відділу Нісфоян Сергій Сергійович розповів, що в університеті реалізуються програми «подвійних дипломів», завдяки яким студенти мають можливість навчатися у спільній франко-українській або польсько-українській магістратурі у таких навчальних закладах:
- Institut National Superieur des Sciences Agronomiques, de l'Alimentation et de l'Environnement – Вищий Національний інститут сільськогосподарських наук, продовольства і довкілля, Франція;
- Institut des scienceset technologies de Pari – Паризький технологічний інститут, Франція;
- Wyższa Szkoła Gospodarki – Університет економіки у місті Бидгощ, Польща.

А також докладно розповів про молодіжні навчальні, практичні програми стажування за кордоном: Fulbright Graduate Student Program, Work and Travel USA, Deutscher Akademischer Austausch Dienst, CAMBRIDGE Ukraine studentships.

До речі, багато студентів кафедри програмування та захисту інформації успішно скористалися і користуються в даний момент цими програмами. Про враження одного з них можна почитати за посиланням:
http://it-kntu.kr.ua/2015/11/15/work-and-travel-usa-spohady-ta-porady

А нещодавно студенти груп КІ-15 та КІ-16-3ск відвідали [зустріч віце-консула Посольства США в Україні Наомі Анісман з молоддю Кропивницького]

З усіх можливостей при навчанні на кафедрі міжнародний напрямок займає далеко не останнє місце в зацікавленості студентів. Адже розширення свого кругозору позитивно впливає на здатність вирішувати поставлені задачі, заводити корисні знайомства для роботи в обраній професії, підвищувати творчий потенціал.

Детальну інформацію про міжнародні програми можна отримати у [відділі міжнародних зв’язків ЦНТУ] (к.722).

Підготували Владислава Натальченко, Ольга Ладигіна
Фото – Владислав Пашинських, ст.гр.КІ-15

© 2024 KNTU