Про компанію Microsoft – від співробітника Microsoft

21 грудня до Центральноукраїнського національного технічного університету завітав старший менеджер із маркетингових досліджень всесвітньо відомої американської компанії Microsoft Ендрю Кеннеллі, який розповів викладачам та студентам ЦНТУ по компанію Microsoft та її представництво в Україні, про непересічних представників компанії Microsoft та про вимоги до претендентів на роботу у цьому ІТ-гиганті.

Взагалі-то, Ендрю Кеннеллі перебуває у Кропивницькому в особистих справах – він приїхав у гості до доньки, яка навчається в одному із коледжів нашого міста. Але, коли знайомі запропонували йому як представнику компанії Microsoft виступити в технічному університеті, Ендрю одразу погодився.

Ендрю Кеннеллі входить до Топ-менеджерів Microsoft. Відділ маркетингових досліджень, в якому він працює, налічує 100 співробітників (у тому числі, одна дівчина з України). Відділ вивчає настрої користувачів продукції Microsoft, наскільки вони задоволені продуктом компанії, які вони мають зауваження чи пропозиції.

Зустріч із представником компанії Microsoft відвідало багато викладачів Центральноукраїнського національного технічного університету, майже у повному складі була присутня профільна університетська кафедра кібербезпеки та програмного забезпечення, також послухати виступ гостя з США прийшло чимало студентів кафедри КбПЗ, студентів інших технічних та економічних спеціальностей ЦНТУ. Ендрю Кеннеллі розповів багато цікавинок про організацію роботи компанії Microsoft, про корпоративні правила та варіанти дозвілля співробітників. Також Ендрю Кеннеллі розказав декілька мотивуючих історій успіху топ-менеджерів Microsoft.

Окремо зупинившись у своїй презентації на діяльності українського представництва компанії Microsoft, старший менеджер відділу маркетингових досліджень відзначив, напевне, найбільш корисну для студентів інформацію: типи вакансій, вимоги до кандидатів на працевлаштування, типові питання під час співбесід тощо.

За словами Ендрю Кеннеллі, приблизно 50% робочих місць представництва Microsoft – технік-продавець інструментарію великих даних (Big Data tools), ще 30% – розробники та просунуті аналітики, решта 20% робочих місць – дослідники та розробники продукту АІ (штучного інтелекту). Серед кваліфікаційних вимог до претендентів на роботу: наявність навичок із технічних дисциплін; аналітичні здібності, уміння працювати в колективі, досвід роботи із хмарними технологіями та інш.

Також кандидати на працевлаштування повинні мати, щонайменше, п’ятирічний досвід у продажах або консалтингу в технічних напрямах, диплом бакалавра комп’ютерних наук, сертифікати, що підтверджують певний рівень знань у сфері комп’ютерної безпеки та архітектури «Азур».

На завершення зустрічі старший менеджер відділу маркетингових компанії Microsoft Ендрю Кеннеллі відповів на питання викладачів та студентів кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ.

Підготував Олександр Виноградов

© 2024 KNTU