Тренінг програми DOBRE

Згідно графіку тренінгів програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), цієї весни Центральноукраїнський національний технічний університетмав проводити черговий тренінг для слухачів проекту. Зрештою, тренінг відбувся, але, враховуючи поточну епідеміологічну ситуацію, навчання проходило в дистанційному форматі через систему відео-конференції.

 

Як повідомлялось раніше на сайті ЦНТУ, в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), було створено «Консорціум Університетів DOBRE». До складу консорціуму входять заклади вищої освіти та центри підвищення кваліфікації семи регіонів України (Дніпропетровська, Івано-Франківська, Харківська, Херсонська, Кіровоградська, Миколаївська та Тернопільська), де впроваджується проект DOBRE, а також Малопольська школа публічного адміністрування Краківського економічного університету (Польща). В Кіровоградській області представником консорціуму є Центральноукраїнський національний університет та Центр підвищення кваліфікацій для державних службовців.

 

Програма DOBREспрямована на посилення місцевого самоврядування і створення кращих умов для розвитку об'єднаних територіальних громад, підвищення рівня залученості громадян до процесу прийняття рішень і забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

 

Регіональний тренінг програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) проходив з 1 по 8 квітня. Лекції читали професор Краківського економічного університету Марцін Завіцький та проректор з наукової роботи, д.е.н., професор Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Валентина Якубів.

 

Паралельно до регіонального тренінгупроекту програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)для представників Кіровоградської області, аналогічний тренінг також проходив у Івано-Франківському регіоні, дев якості тренера курс читав проректор із наукової роботи ЦНТУ, д.е.н., професор Олександр Левченко. Як повідомлялось раніше, наприкінці січня 2020 року Олександра Левченка було обрано одним з 9-ти представників України в тренерському складі проекту DOBRE.

© 2024 KNTU