ЦНТУ обрано до міжнародного проекту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти»

Центральноукраїнський національний технічний університет став одним із фіналістів міжнародного проекту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic Integrity and Quality Initiative, Academic IQ), який в нашій країні реалізовується за сприяння Посольства США в Україні та підтримки Міністерства освіти і науки України і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Проект «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» впроваджує організація «Американські Ради з міжнародної освіти». Проект Academic IQ спрямований на інституціоналізацію принципів академічної доброчесності в системи середньої та вищої освіти України. Презентація проекту відбулась 21 жовтня у Києві на прес-конференції за участі заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка, голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергія Квіта, заступника аташе з питань культури Посольства США в Україні Скотта Вітмора, директор директорату акредитації та моніторингу Державної служби якості освіти Івана Юрійчука та інших.

За підсумками розгляду заявок від 153 закладів вищої освіти, організатори Academic IQ повідомили про те, що ЦНТУ отримав високі конкурсні бали, став фіналістом відбіркового етапу та запрошується до участі у проекті «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти». Делегованими представниками ЦНТУ на заходах проекту Academic IQ стали проректор із наукової роботи, професор Олександр Левченко, декан факультету обліку та фінансів, професор Наталія Шалімова та викладач кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності Ілона Царенко.

Американські Ради працюватимуть над розробкою єдиного системного підходу для реалізації законодавчих ініціатив та вимог щодо академічної доброчесності в університетах. Також Американські Ради працюватимуть з педагогічними та науково-педагогічними працівниками – допомагатимуть їм інтегрувати академічну доброчесність у освітні програми.

Крім цього, «Американськими Радами з міжнародної освіти» буде надіслано меморандум про співпрацю із «Американськими Радами» в межах проекту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» та Центральноукраїнським національним технічним університетом.

© 2024 KNTU