КНТУ розпочинає співпрацю з Німецьким Аграрним Центром

Кіровоградський національний технічний університет і Німецький Аграрний Центр досягли домовленостей щодо участі студентів сільськогосподарських спеціальностей університету в навчально-практичних семінарах, які проводять представники німецьких компаній на базі Німецького Аграрного Центру в Україні.

 

З початку 2009 року Німецький Аграрний Центр в Україні – до складу якого входять більше 20 компаній, які спеціалізуються на різноманітній продукції для сільського господарства, – регулярно проводить на своїй базі в селі Поташ Маньківського району Черкаської області навчальні семінари на тему сучасних технологій та методів виробництва в агропромисловому комплексі з метою підвищення кваліфікації спеціалістів та керівників сільськогосподарських підприємств України. Окремо – під час заходів в межах «Дня поля» НімАЦ, широкому загалу учасників та гостей програми презентується сучасна сільськогосподарська техніка від німецьких виробників; компанії, які займаються виробництвом посівного матеріалу або спеціалізуються на захисті рослин представляють різні сорти сільськогосподарських культур і стратегії захисту посівів тощо.

В роботі «Дня поля»-2015 Німецького Аграрного Центру в Україні взяли участь представники Кіровоградського національного технічного університету: завідувач кафедрою загального землеробства, кандидат біологічних наук, доцент Микола Мостіпан і керівник Відділу міжнародних зв’язків, кандидат економічних наук Владислава Натальченко (на фото – справа).

«Німецький Аграрний Центр організовує навчання з сучасних технологій вирощування та обробки сільгоспкультур для фермерів, агрономів, керівників, власники сільгосппідприємств, – розповідає керівник Відділу міжнародних зв’язків КНТУ Владислава Натальченко. – Заняття на цих семінарах проводять фахівці з Німеччини та представники фірм, які є членами Асоціації Німецького Аграрного Центру в Україні. Наш університет хотів, щоб у цих семінарах також брали участь студенти КНТУ. Але якщо для представників сільгосппідприємств таке навчання є платним, ми з самого початку намагалися домовитися з керівництвом Німецького Аграрного Центру про те, щоб наші студенти мали можливість навчатися на їхніх семінарах безкоштовно.

Листування з цього приводу між ВМЗ університету та директором Німецького Аграрного Центру Рене Мілке тривало майже рік. Ми довго обговорювали можливі варіанти співпраці, нарешті, вони запросили представників КНТУ до себе на «День поля», де ми підписали договір.

Домовленість між Кіровоградським національним технічним університетом і Німецьким Аграрним Центром передбачає регулярну участь студентів факультету сільськогосподарського машинобудування КНТУ в окремих теоретичних семінарах на базі НімАЦ та практичних зайняттях на дослідних полях Центру, де студенти зможуть безпосередньо працювати з технікою і землею. Також, спеціалісти Німецького Аграрного Центру приїжджатимуть до КНТУ, де будуть читати студентам спеціальні лекції. Мета цього спільного проекту – вдосконалення навичок студентів і підвищення їхнього рівня фахової підготовки.

Можна відзначити, що в Україні лише два вищі навчальні заклади розбудовують співпрацю з Німецьким Аграрним Центром щодо співучасті НімАЦ у підготовці студентів: Вінницький національний аграрний університет і Кіровоградський національний технічний університет».

© 2024 KNTU